DUŻA MATA SILIKONOWA DO PIECZENIA 30x40cm
- POSIADA MICRO PERFORACJE – to mata z mikro perforacją oznacza szybsze rozprowadzenie ciepła i odparowanie wilgoci. Dzięki otworom ciepło rozchodzi się równomiernie po powierzchni maty, gwarantując doskonałe wypieki zarówno na wierzchu jak i spodzie.
- DWUSTRONNA – mata jest dwustronna. Z jednej strony jest wydrukowany wzór „podłużnego” ciastka typu ekler, biszkopt, który ułatwia wykładanie ciasta na ciasteczka. Druga strona jest bez wzoru.
- SILIKONOWA Z WŁÓKNEM SZKLANYM – mata jest wykona z silikonu z rdzeniem z włókna szklanego co oznacza, że wytrzymuję wysokie jak i niskie temperatury. Mata jest nie przywierająca, czyli nie trzeba stosować dodatkowo papieru do pieczenia podczas robienia wypieku.
- ANTYPOŚLIZGOWA – struktura maty jest antypoślizgowa, podczas nakładania ciasta nie przesuwa się po blacie, blaszce czy siatce.
- SPECYFIKACJA – materiał: silikon z rdzeniem z włókna szklanego; kolor: czarny / pomarańczowy; wymiar „ciastka” na wzorze: 10 x 2 cm; wymiar: 30 x 40 cm; waga: 67 g; waga w opakowaniu: 74 g.
SPECYFIKACJA
- materiał: silikon z rdzeniem z włókna szklanego
- kolor: czarny/pomarańczowy
- wymiar „ciastka” na wzorze: 10 x 2 cm
- wymiar: 30 x 40 cm
- waga: 67 g
- waga w opakowaniu: 74 g
PRODUCENT:
ISO TRADE Spółka z o.o.
ul. Hangarowa 15
59-220 Legnica, Polska
office@iso-trade.biz
OSOBA ODPOWIEDZIALNA W UE:
ISO TRADE
TREŚĆ OSTRZEŻENIA:
-Używaj zgodnie z przeznaczeniem.
-Silikon nie jest materiałem ognioodpornym, więc nie należy narażać maty na bezpośredni kontakt z ogniem.
-Używanie maty na nierównych powierzchniach może prowadzić do nierównomiernego pieczenia.
-Zaleca się umyć matę przed pierwszym użyciem.
-Mata silikonowa powinna być używana w piekarniku, a nie na źródłach ciepła takich jak płyta grzewcza czy gril.
-Warto unikać używania ostrych narzędzi, które mogą zarysować matę.